Hodanje Baranjom

travanj 18, 2021 Jela Knežević No comments exist

Subota 17.04.2021. u 7,30 krenuli smo kombijem i osobnim automobilima na izlet u Baranju. Nije nas čekao dugi put, preko Bilja i Karanca došli smo na poznato polazno mjesto planinarskog hodanja tzv. vidikovca Belje koji je ujedno i jedna od polaznih točaka Baranjske planinarske obilaznice.

Planinarski izlet Hodanje Baranjom upriličen je u sklopu jedinstvenih događanja toga dana kao dio obilježavanja i zvaničnog promoviranja 50-te godišnjice PD Zanatlija i Baranjske planinarske obilaznice pred svim relevantnim čimbenicima i predstavnicima naše Županije.

Na dio obilježene staze BPO od vidikovca Belja  krenulo je 37 planinara veselo, u dobrom duhu i sa pjesmom naših planinara. Bilo je tu dugogodišnjih sudionika, članova PD Zanatlija kojima je staza već poznata a na radost moje malenkosti Dragiše Ribića prijavilo se dosta novih početnika u planinarenju koji su se učlanili u naše društvo netom početkom ove godine.

Planinarska staza nas je vodila kroz šumarke, polja, vinograde i šljivike. Dolazili smo na vidikovce sa kojih je vidljiva prekrasna Baranja, dio Slavonije, dio Mađarske i dio Srbije pa to bi značilo da Baranjska planina „nije mala“, neponovljivi surduci,vinogradarske kućice stare i sto godina i puno suvremeno uređenih vikendica kao pokazatelj da naša Planina kako je zove domicilno stanovništvo-Živi.

Hodali smo gore-dolje, lijevo-desno kako nas je markirana staza vodila a vodič na izletu je bio Ivan Šaravanja i na začelju Dragiša Ribić kao organizator izleta.

Lijepo smo se  prošetali, uz kratke stanke na svetištu Marije Lurdske i još na nekoliko mjesta da bi na vrijeme stigli na cilj tj. mjesto održavanja svečanog otvaranja BPO, tv predajnik Banska kosa.

Svi sudionici, stariji, mlađi a i najmlađi bili su zadovoljni planinarskim hodanjem te smo mogli, nadalje, sudjelovati u upriličenom otvaranju BPO. Poslije zvaničnog dijela proslave bilo je tu sendviča, sokova ugodnih razgovora, smijeha a i pjesme.

Dragiša Ribić

Pratite nas i lajkajte

Odgovori