Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

KAJBUMŠČAKOV PUT

30 travnja 15:30 - 2 svibnja 22:00

350kn
30.4.-2.5.2021. g.
PLAN PUTA:
Polazak iz Osijeka (iza Spara na Sjenjaku) u petak, 30. travnja 2021. godine, u 15:30 h. Vožnja do planinarske kuće „Ačkova hiža“, nedaleko Krapine, smještaj, noćenje.
Subota: 1.5.2021., u 7,30 krećemo na planinarsku obilaznicu „Kajbumščakov put“, kružni put po vrhuncima oko Krapine koji povezuje Strahinjčicu i Brezovicu. Ukupna dužina obilaznice je nešto manje od 25 km, ima 8 kontrolnih točaka, a vrijeme potrebno za obilazak je oko 10 sati aktivnog hoda za iskusnije i kondicijski spremnije planinare. Avanturu započinjemo od bistroa „Lovački dom“ Krapina, koji je ujedno prva kontrolna točka, preko 2.KT Šušelj-Brega, 3. KT Plata, 4. KT i najvišeg vrha Strahinjčice „Sušeca“ (ujedno i kontrolna točka HPO sa 846 m). Prije dolaska na zadnju KT za taj dan, Slona, zaustavit ćemo se i kod planinarske kuće na Stahinjščici. Hodanje je predviđeno za cijeli dan, jer će biti lijepo vrijeme i uživat ćemo. Po završetku hodanja, vraćamo se u plan. kuću, večera, nastavak druženja, noćenje.
Nedjelja, 2.5.2021., oko 7,30 sati polazak do završne točke od prethodnog dana, nastavljamo do 6. KT Brezovica, potom 7.KT Sveta tri kralja i 8. KT Hušnjakovo. Završetak „Kajbumšačkovog puta“ je planiran u ranim popodnevnim satima.
Kući stižemo u večernjim satima.
 
SMJEŠTAJ: Planinarska kuća Ačkova hiža prostrana je zidana prizemnica s visokim potkrovljem koja u prizemlju ima blagovaonicu, kuhinju i sanitarni čvor. Kuća raspolaže sa 16 kreveta, a u slučaju većeg broja planinara, ima madraca i „skupno ležišče“. Pred kućom je terasa s vidikom do Medvednice i Samoborskoga gorja.
PRIJEVOZ: kombijima
Predviđena cijena putovanja i noćenja oko 350 kn, uplata akontacije u iznosu od 200,00 kn vodiču, utorkom na sastancima Društva.
HRANA I PIĆE: U vlastitom aranžmanu-iz ranca.
OBVEZNI DOKUMENTI: važeća osobna iskaznica, planinarska iskaznica s uplaćenom članarinom za tekuću godinu, zdravstvena iskaznica.
OPREMA: Potrebna je planinarska oprema, obavezne gojzerice, odjeća prilagođena vremenskoj prognozi, štapovi u skladu s osobnim potrebama. Preporuča se ponijeti zaštitnu masku i dezinfekcijsko sredstvo.
NAPOMENA: Sudjelovanjem na izletu prihvaćate planinarska pravila planinarenja u grupi. Na izletu mogu sudjelovati isključivo i samo osobe koje nemaju respiratornih simptoma, koje nisu oboljele od COVID19, koje nisu u samoizolaciji i koje nisu bile u kontaktu s osobama koje su oboljele. Sudjelovanje na izletu je na vlastitu odgovornost. Tijekom izleta postupat će se prema važećim mjerama zaštite.
PRIJAVE: vodiču.
ORGANIZATOR: PD „Zanatlija“ Osijek
Vodič: Irena Petranović, 095/90-62-481
Pratite nas i lajkajte

Details

Start:
30 travnja 15:30
End:
2 svibnja 22:00
Cost:
350kn

Organizer

Irena Petranović