Loading Events

« All Events

SVETIŠTE SVETOG JOSIPA KARLOVAC 15. i 16. SVIBANJ 2021.

15 svibnja 06:30 - 16 svibnja 21:00

400kn

Hodočasnička sekcija sv. Josip Radnik, PD “Zanatlija“ organizira dvodnevni izlet u Karlovac.

 

1.dan subota: Vrijeme kretanja autobusa je u 6.30 sa starog polazišnog mjesta kod praonice, (kod Spara).

Vožnja do Karlovca autocestom. Dolazak u Karlovac oko 10. sati

Nakon dolaska u Karlovac, dočekati će nas lokalni vodiči, te kretanje na hodnju-planinarska tura kreće od planinarske kuće „Marko Polović“  na VINICI, preko vrha VINICA (321 m) do vrha (346 m) MARTINŠČAK, te istom stazom povratak do planinarske kuće (dvije KT HPO ukupno oko 4-5. sati laganog hoda).Pred kućom veliki prostor, stolovi na otvorenom, s jako lijepim pogledom na Karlovac. Staza se proteže šumama, proplancima, selima i zaseocima dugoreškog kraja, i dolazi do Martinščaka, na čijem vrhu se nalazi crkvica „Sv. Martina“, po kojem je Martinščak dobio ime.                       

U večernjim satima, smještaj u Hostel Eva, po želji individualna šetnja gradom, druženje. Noćenje u višekrevetnim sobama.

2.dan nedjelja: ustajanje, doručak iz ranca, te u 8.30 sati polazak.

Posjet Akvariju (Akvatika-slatkovodni akvarij, jedini u Hrvatskoj-prema dogovoru-cijena 30 kn po osobi)-ukoliko se dogovori većina.

Nakon posjete akvariju, šetnja uz rijeku Koranu, uz lokalnog vodiča, prolaz kroz centar grada preko drvenog mosta, Perivoja Vrbanić i Franje Tuđmana uz Kupu do svetišta.

Dolazak u svetište Svetoga Josipa(Nacionalno svetište),  -u godini Svetoga Josipa, te misa u 11.00 sati. Nakon mise kratko vrijeme za osobnu molitvu, te upis naše hodočasničke sekcije u registar Hodočasničkih sekcija planinarskih društava.

Nakon mise odlazak prema starom gradu Dubovac, crkve Majke Božje Snježne, do Kule Dubovac – ime je dobio po nekadašnjoj hrastovoj (dubovoj) šumi koja ga je okruživala, a prenio ga je na suvremenu gradsku četvrt na karlovačkoj periferiji. I kao što se u 16. stoljeću govorilo „Karlovac pod Dubovcem“, jer je Dubovac bio stariji i poznatiji, tako je i danas stari grad na brdu povrh Kupe najuočljivije obilježje karlovačkog kulturno-povijesnog krajolika na koji se otvara pogled s auto-puta.

Nakon posjeta kuli(moguć odmor uz kavu i ručak-u restoranu ili iz ranca), te nastavak puta Dubovačkim plananinarskim putem(kontrolna točka HPO)do Vile Anzić -Muzej planinarstva  (jedini u Hrvatskoj)

Nakon muzeja kratka hodnja(10-15 min) do Planinarske kuće Zvonimir Plevnik

KALVARIJA” 

Planinarska kuća Zvonimir Plevnik na Kalvariji ili jednostavno Kalvarija, nalazi se na periferiji grada Karlovca i dugogodišnje je omiljeno sastajalište planinara i izletnika .Udaljena je 5,1 Km od centra Karlovca .        

Kuća ima ugodan dnevni boravak , malu kuhinju , natkrivenu terasu i prostranu okućnicu . Cestovni asfaltirani prilaz vodi do parkirališta u neposrednoj blizini kuće. Ima struju i vodu. Kuća je kontrolna točka Dubovačkog planinarskog puta .

Povratak prema autobusu, povratak u Osijek u večernjim satima.

  Datum izleta: 15. i 16.5.  

 Vrijeme kretanja: 6.30. h

Način prijevoza: autobus

Mjesto kretanja: parkiralište iza autopraonice kod Spara

Kondicijski: srednje zahtjevno

Oprema: planinarska, prilagođena vremenskim uvjetima

Cijena izleta: 400 kn (prijevoz i spavanje sa boravišnom pristojbom u hostelu Eva)

Vodič izleta: Mirko Dominović

Prijave i uplate kod : Ljiljane Mandurić na mesenger ili broj telefona 098795337, te utorkom od 19.30 do 20.00 u prostorijama društva. Broj je ograničen na 30., a kako ima veliki broj zainteresiranih, molimo prijave što prije.

 

Pratite nas i lajkajte

Details

Start:
15 svibnja 06:30
End:
16 svibnja 21:00
Cost:
400kn
Event Categories:
,

Organizer

Ljiljana Mandurić