Loading Events

« All Events

Mosor

21 svibnja 08:00 - 23 svibnja 17:00

MOSOR

VELIKI KABAL, LJUBLJAN I SV.JURE (KOZIK)

21.-23.05.2021. 

Vrh Veliki Kabal

PLAN PUTA

Polazak iz Osijeka (s parkirališta pored autopraonice iza Spara na Sjenjaku) u petak, 21. svibnja 2021. godine, u 13 h. Vožnja kroz Hrvatsku, dolazak u Podstranu u večernjim satima, noćenje.

Subota 22. svibnja

U 6:30 h polazak vozilima iz Podstrane prema Gornjem Sitnu-570 mnv, odakle počinje uspon prema planinarskom domu U.Girometta-868 mnv (0:45 h), nastavlja prema Velikom Kabalu-1339 mnv (KT HPO-a), najvišem vrhu Mosora (2:00 h), gdje će biti kraći odmor. Od Velikog Kabala po grebenu se  hoda na vrh Ljubljan-1262 mnv (KT HPO-a) (2:00 h) i nakon kraće stanke na vrhu Ljubljan, spušta se prema planinarskom domu U.Girometta i Gornje Sitno (2:45 do 3:00 h). Predviđeni povratak u Podstranu predvečer, večera, druženje.

Planinarski dom U.Girometta

Nedjelja 23. svibnja  

Od zaselka Čotići (550 mnv) u Dubravi se kreće hodati pored izvora Studenac na vrh Sv. Jure (Kozik)-1319 mnv (KT HPO-a). Nakon kraće stanke s vrha se ide po grebenu, spušta preko Tepla pole  u zaselak Čotići do vozila. Previđeno trajanje hodanja je oko 5 h.

Vrh sv.Jure (Kozik)

Nakon završetka hodanja u popodnevnim satima povratak u Osijek.

Prijevoz: kombijima

Cijena: okvirna cijena za prijevoz je oko 550 kn po osobi, plus za noćenje je 80 kn po osobi za jednu noću (dvije noći 160 kn).

Mosorski greben          

Smještaj: U Podstrani-kuća s više apartmana i soba, može noćiti 25 osoba. Ponijeti vreću za spavanje.

Obvezni dokumenti: važeća osobna iskaznica, planinarska iskaznica, zdravstvena iskaznica.

Oprema: potrebna je planinarska oprema, obvezne gojzerice, odjeća prilagođena vremenskoj prognozi, štapovi u skladu s osobnim potrebama i dr. Ponijeti zaštitnu masku za lice i dezinfekcijsko sredstvo za ruke.

Hrana i tekućina za piti: U vlastitoj organizaciji. Za hodanje ponijeti dovoljno hrane i vode/sokova u ruksaku za osobne potrebe tijekom hodanja.

Vodič izleta: Mirjana Špehar  M-tel:  098/175-76-88  E-mail:  mirjanavtc@gmail.com

Prijave: putem inbox-a, m-tel-a i e-mail-a vodiču izleta

Uplata:  akontaciju od 250 kn uplatiti kod Terezije Novoselić na sastancima društva najkasnije do 4 svibnja 2021. Nakon toga će se primati uplate osoba ispod crte.

Napomene:  Vodič izleta pridržava pravo izmjene plana puta, rute ili satnice u slučaju lošeg vremena, nepredviđenih okolnosti i obzirom na objektivne okolnosti na terenu. Izletu se pristupa na osobnu odgovornost uz poštivanje planinarskih pravila planinarenja u grupi. Na izletu mogu sudjelovati osobe koje nemaju respiratornih problema sa sumnjom na COVID-19, koje nemaju bolest COVID-19, koje nisu u samoizolaciji i izolaciji. Tijekom izleta se postupa prema važećim preporučenim epidemiološkim mjerama.

Mirjana Špehar

Pratite nas i lajkajte

Details

Start:
21 svibnja 08:00
End:
23 svibnja 17:00

Organizer

Mirjana Špehar