Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bavarske alpe – Zugspitze – Oktoberfest

04/10/2019 18:00 - 08/10/2019 21:00

IZLET U BAVARSKE ALPE

4. – 8. listopada 2019.g.

Autobusom visoke turističke klase („Arriva“, 550 kn po osobi) na put se kreće u kasnim večernjim satima, prvo iz Belišća, a potom iz Osijeka. Nakon noćne vožnje preko Slovenije i Austrije, u jutro se dolazi u poznati skijaški i turistički centar Garmisch-Partenkirchen. Smještaj je u novoizgrađenom hotelu za mladež „Moun 10“ u više krevetnim sobama s kupatilom. Cijena od 130 eura uključuje doručak i boravišnu taksu.

Trodnevni boravak u Bavarskoj objedinjuje planinarske i turističke sadržaje. Područje oko Garmisch-Partenkirchena nudi brojne planinarske staze. Zahtjevnije uspone (moguće i na najviši vrh Njemačke, Zugspitz 2963 m) predvodi Zoran Marković, a trekking programe Vlado Obad.

Turističke atrakcije su kraljevski dvorci (Hohenschwangau, Neuschwanstein i Linderhof), raskošne barokne crkve (Ettal i Wieskirche), gradić Füssen i etno-selo Oberammergau. Jedno poslijepodne i večer predviđeni su za izlet u München: razgledanje centra i doživljaj izvornog „Oktoberfesta“ u nekoj od pivnica. Detaljni raspored izleta ponudit ćemo na licu mjesta, ovisno o vremenskim prilikama. Hranu za usputne ručkove (suhomesnati proizvodi, konzerve) uputno je ponijeti, a večere možete samostalno potražiti u bogatoj ponudi Garmischa, ovisno o vlastitim željama i mogućnostima.

Povratak započinje u utorak 8. listopada, nakon doručka. Cjelodnevno putovanje možemo prekinuti na 2-3 sata i obogatiti ga dodatnim sadržajima (turistička šetnja kroz Salzburg, posjet rudniku soli u Halleinu – ulaznica je 21 euro po osobi!, ugodna planinarska šetnja kod Zederhausa u središnjoj Austriji), ovisno o vremenskim prilikama i zajedničkom dogovoru. Dolazak u Slavoniju oko 21 sat.

Prijave su punovažne samo uz uplatu od 100 eura i 100 kuna, a primaju se do popune slobodnih mjesta: 19 u Belišću i 30 u Osijeku. U slučaju odustajanja novac se ne vraća, jer ga u svibnju uplaćujemo kao akontaciju u hotelu „Moun 10“, odnosno u poduzeću „Arriva“.

Vodiči: Zoran Marković i Vlado Obad

Pratite nas i lajkajte

Details

Start:
04/10/2019 18:00
End:
08/10/2019 21:00
Event Categories:
, ,

Organizer

Vlado Obad