Noć muzeja 2024. – Muzeji i nova (planinarska) publika

siječanj 24, 2024 Ivan Čorak No comments exist

Iz Arheološkog muzeja Osijek stiže nam pozivnica za Noć muzeja koja će se održati u petak 25.1. Teme su više nego planinarske, a detaljni program pročitajte u nastavku:

U petak, 26. siječnja održat će se 19. po redu Noć muzeja. Tema je “Muzeji i nova publika”.

Pozivamo vas da nam se i ove godine pridružite u Arheološkom muzeju Osijek, s početkom u 18 sati. Bit ćemo otvoreni za sve zainteresirane do ponoći i radujemo se vašem dolasku.

Otkrijte čaroliju muzeja kroz fascinantne eksponate i zanimljiva predavanja uz pozadinu umirujuće glazbe i ugodno društvo. Doživite jedinstveno iskustvo uz program Winter Sofa, otkrijte muzej na najbolji mogući način uz stručno vodstvo naših kustosa, dođite u fantastični dječji kutak gdje ćemo vam predstaviti svijet speleologije i arheologije na najzabavniji način te saznajte sve o Velebitu, podzemlju Slavonije i utjecaju piva na razvoj civilizacije kroz zanimljive sugovornike.

Očekuje vas raznovrsni sadržaj za velike i male, a na vama je da nam se pridružite i pronađete nešto zanimljivo za sebe.

Program:

18:00 – 19:00 DJEČJI KUTAK

Dođite u fantastični dječji kutak gdje ćemo vam predstaviti svijet speleologije i arheologije na najzabavniji način! Imat ćete priliku ne samo baciti oko, već i isprobati raznovrsnu opremu iz prve ruke. Naši super suradnici bit će tu da vas vode kroz ova uzbudljiva područja, pružajući vam priliku za pravu edukaciju kroz igru!

19:00 – 20:00 MAJA GRGURIĆ SRZENTIĆ – BLAGO PLANINE

Za planinara blago je priroda, osvojeni vrh, otvoreni pogled, drvo, kamen, potok, miris planine. Za arheologa blago je “zlatni ćup” koji se skriva u jednoj od bezbroj pećina razasutih po planini. Za čovjeka koji na planini i s planinom živi blago su njegove životinje. Naizgled nepovezane interese planinara, arheologa i pastira povezuje jedno, u ovoj priči – Velebit.

20:00 – 21:00 PREDSTAVLJANJE KNJIGE “„SPELEOLOŠKI OBJEKTI SLAVONSKOG GORJA“

Špilje i jame u Slavoniji nisu vic! Neke od njih čini više od 200 metara kanala, a u jednoj boravi preko 25 000 šišmiša. Nema ih samo nekoliko već toliko da se o njima napisala cijela knjiga. Ako vas zanima nešto više o podzemlju Slavonije, dođite poslušati nešto više o knjizi Speleološki objekti slavonskog gorja, prvoj ikad napisanoj o toj temi.

 

21:00 – 22:00 DOMAGOJ DUJMIĆ – PRIČA O PIVU I POČECIMA CIVILIZACIJE

Saznajte kako je sve počelo… …kada i kako je čovjek napravio prvo alkoholno piće, kako su arheolozi uspjeli sve to otkriti i dokazati, kako je pivo utjecalo na razvoj civilizacije… Domagoj Dujmić, kustos Arheološkog muzeja Osijek, vodi vas kroz zanimljivu priču o najpopularnijem piću današnjice i kako je ono preoblikovalo tijek povijesti.

Tijekom večeri možete pogledati stalne postave Muzeja uz stručno vodstvo kustosa te kupiti publikacije i suvenire u izdanju Arheološkog muzeja Osijek po 20 % nižim cijenama.

Ulaz je besplatan za sva događanja tijekom Noći muzeja.

Pratite nas i lajkajte

Odgovori