Loading Events

« All Events

Plešivica – Japetić

13 ožujka 05:00 - 14 ožujka 21:00

350kn
13-14. ožujak 2021. godine
 
PLAN PUTA: Polazak iz Osijeka (iza Spara na Sjenjaku) u subotu, 13. ožujka 2021. godine, u 5:00 h. Vožnja kombijima do mjesta Novo Selo Okićko, odakle krećemo prema planinarskom domu Dr Maks Plotnikov i uspon na vrh Okić (KT HPO 499 m)-hodanje oko 1,5 h. Povratak do pl. doma, kraći odmor te polazak na vrh Plešivica (KT HPO 779 m)-hodanje 2 h. Preko Popovog dola se spuštamo do polazišne točke-hodanje 2 h, odlazak u smještajni objekt u Jastrebarskom. Obavezno zajedničko druženje, noćenje.
Nedjelja, 14.3.2021., oko 8 sati polazak do Šoićeve kuće i uspon na Japetić (KT HPO 879 m)-hodanje oko 1,5 h. Nastavljamo do planinarskog doma Žitnica, kružnom stazom se vraćamo do kombija-hodanje 2 h.
Ako ostane volje i vremena (a ostat će) možemo otići na Cerinski vir i istoimeni pl. dom. Po završetku se spuštamo u Samobor gdje navodno prave izvrsne kremšnite-probat ćemo! Kući stižemo u večernjim satima.
SMJEŠTAJ: U smještajnom objektu je jedan dio s krevetima, dio su samo madraci. Ostale pogodnosti apartmanskog smještaja su uključene….kuhinja, kupaonica…
PRIJEVOZ: kombijima
Predviđena cijena putovanja i noćenja oko 300-350 kn.
HRANA I PIĆE: U vlastitom aranžmanu-iz ranca.
OBVEZNI DOKUMENTI: važeća osobna iskaznica, planinarska iskaznica, zdravstvena iskaznica.
OPREMA: Potrebna je planinarska oprema, obavezne gojzerice, odjeća prilagođena vremenskoj prognozi, štapovi u skladu s osobnim potrebama. Preporuča se ponijeti zaštitnu masku i dezinfekcijsko sredstvo.
NAPOMENA: Sudjelovanjem na izletu prihvaćate planinarska pravila planinarenja u grupi. Na izletu mogu sudjelovati isključivo i samo osobe koje nemaju respiratornih simptoma, koje nisu oboljele od COVID19, koje nisu u samoizolaciji i koje nisu bile u kontaktu s osobama koje su oboljele. Sudjelovanje na izletu je na vlastitu odgovornost. Tijekom izleta postupat će se prema važećim mjerama zaštite.
Zbog ograničenog smještajnog kapaciteta, maksimalan broj sudionika na izletu je ograničen na 18 osoba.
PRIJAVE: vodiču.
ORGANIZATOR: PD „Zanatlija“ Osijek
Vodič: Irena Petranović, 095/90-62-481
Pratite nas i lajkajte

Details

Start:
13 ožujka 05:00
End:
14 ožujka 21:00
Cost:
350kn

Organizer

Irena Petranović