Loading Events

« All Events

Putovanje do izvora Drave

2 rujna 06:00 - 6 rujna 22:00

250€

Ponedjeljak, 2. rujna

Polazak u 6 sati iz Osijeka, iz Valpova u 6,30 i Belišća u 7 sati. Vožnja Podravskom magistralom. U Đurđevcu posjeta galeriji Ivana Lackovića- Croate. Ulazak u Sloveniju i razgled gradskih središta i dravskih šetnica u Ptuju i Mariboru. U Dravogradu ulazimo u Austriju i preko Völlermarkta vozimo do mjesta Spital an der Drau (renesansni dvorac i muzej pučke kulture).U kasnim popodnevnim satima boravimo u „gradu sunca“ Lienz-u. Razgled uličnih botaničkih vrtova, dvorca Bruck i trgovačkog središta (planinarska oprema, suveniri). Prije 20 sati dolazak u mjesto Maria Luggau, u servićanski samostan iz 16. stoljeća i smještaj u skromnim redovničkim sobicama, pod raspelom. Sanitarni čvor je na hodniku.  Zajednička večera u svečanoj blagovaonici. (Cijena jednog polupansiona je 50 eura, dakle ukupno 150.)

Utorak, 3. rujna

Nakon jutarnje mise (po želji) i doručka vožnja autobusom u Italiju, u gradić Innichen. Zajednički razgled predivnih crkava: danas raskošno barokizirana župna crkva sv. Mihovila (iz 12. st.), romanička samostanska crkva s muzejem umjetnina i dvije kapelice, krcate umjetninama iz 17. st. – Kapelica križnog puta i Kristovog groba. Uspon do 5 km. duge šetnice prema skijaškom središtu Toblach. Kušanje vode na dravskim izvorima i opuštanje u Toblachu. Povratak u Innichen lokalnim vlakom.

(Ako se skupi grupa iskusnih planinara, oni umjesto navedenog mogu pokušati uspon – 1000 visinskih metara, do doma Locatelli (2405 m), u podnožju jednog od najizazovnijih vrhova u Dolomitima: Tre Cime.)

U povratku planiramo posjet obiteljskom obrtu za proizvodnju čokolade u Sillianu. Večera i noćenje. Postoji  velika dvorana za druženje i zabavu.

Srijeda, 4. rujna

Nakon doručka zajedničko razgledanje samostana i hodočasničke bazilike, koju posjećuje brojno lokalno stanovništvo. Obilazak vodeničkog puta, s još uvijek aktivnim mlinovima. Posjeta nedalekom selu Obertilliach, najljepšem u Tirolu. Vrlo blizu je mineralno lječilište Tuffbad koje nudi različite zdravstvene tretmane.

Maria Luggau (nadmorska visina 1.173 m) se nalazi u podnožju lanca Karniških Alpi. Izduženim hrptom prolazi granica Austrije i Italije. U vremenu od 3 do 5 sati moguć je uspon na različite destinacije, sve višlje od 2000 m. Ovisno o sastavu grupe i meteorološkim uvjetima bit će odabran cilj za penjačej: Hochweißsteinhaus na 1867 m,  dom na jezeru Obstanser 2.304 m, ili lakši trekking na Schwalbenkofel 2159 m.

Četvrtak, 5. rujna

Nakon doručka pakiranje prtljage u autobus i vožnja atraktivnim planinskim krajolikom, uz rijeku Gail. Kratko razgledanje središta Klagenfurta i nastavak vožnje u Sloveniju. Fotografiranje uz Bledsko jezero. Pored Kranja i Ljubljane vožnja autoputom do Zagreba.

Dolazak u Slavoniju, na tri odredišta, u večernjim satima.

Autoprijevoznik je renomirana firma „Arriva“: komforam autobus i dva vozača. Cijena 4200 eura.

Prijave s uplatom od 250 eura treba tijekom lipnja (što prije, to bolje) dostaviti:

u Valpovu – Vladimir Vazdar, tel. 091/ 512 72 20,

u Belišću – Goran Maričić, tel. 098/ 252 676 i

u Osijeku – Vlado Obad, tel.571 064.

Radujemo se vašem odazivu i zajedničkom putovanju.

Vlado Obad

Pratite nas i lajkajte

Details

Start:
2 rujna 06:00
End:
6 rujna 22:00
Cost:
250€

Organizer

Vlado Obad