Loading Events

« All Events

Dinara

17 rujna 14:00 - 19 rujna 22:00

600kn

PLAN PUTA: Polazak iz Osijeka (iza Spara na Sjenjaku) u petak, 17. rujna 2021. godine, u 14:00 h. Vožnja kombijima (kroz BiH ili RH, ovisno o epidemiološkim mjerama i odlukama Stožera) do mjesta Kijevo. Smještaj, večera, druženje, noćenje.

Subota: u 7 sati vožnja do plan. doma „Brezovac“. Od pl. doma planinarska staza najprije vodi kroz visoku bukovu šumu, izlazi na krašku golet, a zatim oštrijim usponom vodi do visoravni Samar. Dolaskom do šumovitog dijela uspona prolazi se pokraj plan. skloništa „Zlatko Prgin“. Nakon izlaska iz šume, cijelim tijekom uspona, otvaraju se lijepi vidici na visoravan Duler i širu okolicu. Plan. staza nastavlja ukoso uzbrdo, malo oštrije u zavojima, sve do izlaska na najviši vrh Hrvatske-Dinaru (Sinjal), KT HPO 1831 m. Nakon uživanja na vrhu, povratak istim putem prema pl. domu „Brezovac“, kraći odmor. Za uspon na Dinaru i povratak do pl. doma trebat će nam 6-8 sati. Kombijima odlazimo do podno vrha Badanj (KT HPO 1281 m), koji je sa svih strana strm i gol. S vrha je lijep vidik na masiv Dinare. Za gore-dolje nam treba 2 sata. Povratak u Kijevo. Druženje.

Nedjelja: 19.9.2021., u 7,00 sati odlazimo iz Kijeva prema mjestu Donja Korita odakle počinje uspon na vrh Glavaš (KT HPO 1308 m). Predviđeno je oko 6 sati hodanja.

Povratak kući u večernjim satima.

SMJEŠTAJ: U smještajnom objektu ima oko 20-ak kreveta i prostorija s madracima. Na raspolaganju je manja kuhinja. Potrebno je ponijeti vreću za spavanje.

PRIJEVOZ: kombijima

Cijena noćenja: 100 kn (2x50kn)

Cijena prijevoza: 400-500 kn (ovisno idemo li kroz RH ili BiH).

HRANA I PIĆE: U vlastitom aranžmanu (iz ranca).

OBVEZNI DOKUMENTI: važeća osobna iskaznica, planinarska iskaznica, zdravstvena iskaznica.

OPREMA: Potrebna je planinarska oprema, obavezne gojzerice, odjeća prilagođena vremenskoj prognozi, štapovi u skladu s osobnim potrebama. Preporuča se ponijeti zaštitnu masku i dezinfekcijsko sredstvo.

NAPOMENA: Sudjelovanjem na izletu prihvaćate planinarska pravila planinarenja u grupi. Na izletu mogu sudjelovati isključivo i samo osobe koje nemaju respiratornih simptoma, koje nisu oboljele od COVID19, koje nisu u samoizolaciji i koje nisu bile u kontaktu s osobama koje su oboljele. Sudjelovanje na izletu je na vlastitu odgovornost. Tijekom izleta postupat će se prema važećim mjerama zaštite.

PRIJAVE: vodiču.

ORGANIZATOR: PD „Zanatlija“ Osijek

Vodič: Irena Petranović, 095 90 62 481

Pratite nas i lajkajte

Details

Start:
17 rujna 14:00
End:
19 rujna 22:00
Cost:
600kn

Organizer

Irena Petranović