Uspješno održan ispit Opće planinarske škole Planinarskog društva “Zanatlija” Osijek

srpanj 1, 2024 Ivan Čorak No comments exist

Završena je Opća planinarska škola za 2024. godinu.

Protekli vikend održali smo završni dvodnevni izlet i ispit planinarske škole u planinarskoj kući Tivanovo u Gazijama na Krndiji. U subotu ujutro, po dolasku u Gazije otišli smo prehodati krug do Petrovog vrha. Iako su temperature prave ljetne, šuma pruža dovoljno hlada, a povremeno je bilo i malo vjetra pa smo uz dobru opremu i dovoljno vode bez problema stigli natrag u Tivanovo.

Zajednička fotografija na Petrovom vrhu.

Popodne smo iskoristili za vježbu za ispit. Čvorovi su išli kao od šale, i lađarski i polulađarski i upletene osmice i bulin oko struka… Za vježbu orijentaciju smo spojili teorijska znanja i iskustva s izleta pa smo tako određivali stojne točke i prenosili kontraazimute na poznatoj karti Risnjaka.

Oko 19h stigla nam je naručena i zaslužena večera nakon koje smo nastavili druženje u opuštenoj atmosferi. Školarci su se istaknuli i izborom glazbe, a na kraju i potpuno preuzeli ulogu DJ-a. Umorni od cjelodnevnih aktivnosti, na spavanje su svi otišli u pristojno vrijeme, kako bi odmorni dočekali ispit.

Ispit je održan u nedjelju ujutro, prvo teorijski dio, a zatim usmeno i praktičnim radom. Svih 19 školaraca pokazali su oizvrsno znanje, na ponos Društva i vodiča koji se se trudili tijekom cijelog trajanja škole prenijeti što više iskustava i znanja. Čestitke našim školarcima!

Zajednička fotografija nakon objave rezultata ispita

Svečana podjela diploma održat će se ujesen, nakon ljeta i godišnjih odmora, a točan termin ćemo pravovremeno objaviti.

Vodiči PD “Zanatlija” Osijek na ispitu Opće planinarske škole

 

 

Pratite nas i lajkajte

Odgovori