2. Baranjski križni put

ožujak 27, 2022 Ljiljana Mandurić

 

 

I ove godine, drugi puta za redom, u organizaciji Hodočasničke sekcije Sveti Josip Radnik, PD „ Zanatlija“ Osijek, i voditeljice sekcije Ljiljana Mandurić, održan je još jedan Baranjski Križni put, 26.3.2022.

Kako smo prošle godine, u vrijeme Korizme, bili u korona mjerama, odlučili smo se za „naš Baranjski križni put“. Staza koja je određena,  bila je na naše zadovoljstvo izvrsna, i na radost svih sudionika, pravo malo hodočašće. Ove godine naši vrijedni vodiči: Damir Podoreški, Mirko Dominović, i Ivan Šaravanja, prethodno su prošli stazu kojom ide Križni put, pregledali postojeće postaje, te postavili dva nova drvena križa, te na taj način malo promijenili samu rutu, od glavnog križa na ulazu u Batinu, uz Karašicu, opet prema Batini.

Postaju po postaju, molili smo, i prisjećali se gorke muke našega Gospodina, a oveća skupina vjernika-planinara, iz Osijeka, Batine, Draža, Bilja, Belog Manastira, od oko pedeset ljudi, pjesmom, koju je predvodila Darija Podoreški, pratila je križ, koji su nosili svi koji su to željeli. Ove godine su nam se priključile obitelji s manjom djecom, pa su i neka djeca, zajedno sa svojim roditeljima, nosili križ.

Nakon jedanaest kilometara hoda, i molitve, po prekrasnom sunčanom danu, Križni put završili smo na našem „Gruntu“ (planinarskom placu našega društva, koje je sve ljepše, i ljepše uređen-također zahvaljujući našim planinarima), gdje je bila naložena vatra, te  se mogla ispeći slanina, i kobasica, te podružiti.

Zahvalni Gospodinu na ovoj milosti, iščekujemo novi križni put slijedeće Korizme.

                                                                                              Ljiljana Mandurić

 

 

 

Pratite nas i lajkajte