12. susret Bratovštine sv. Bernarda Požega

lipanj 29, 2021 Ljiljana Mandurić

12. susret Bratovštine sv. Bernarda, Požega

5.6.2021. godine održan je 12. susret štovatelja sv. Bernarda, u Požegi.
Ove godine domaćini su trebali biti PD “Granaš“ iz BIH, no zbog još uvijek aktualne situacije sa korona virusom, domaćinstvo je preuzeo HPD „Klikun“ iz Požege, pod vodstvom Dragutina Kepića.
Okupljanje društava bilo je kod Željezničkog kolodvora u Požegi, između 9. i 10. sati, a doručak i okrjepa u domu obitelji Kepić, uz domaće delicije hrane i pića, za sve potrebe. Naše društvo imalo je 16. predstavnika, a bilo je tu planinara i planinarki iz Našica, Samobora, Sesveta, Zagreba…
U 10. sati nakon molitve krenulo se na kraći turistički obilazak Požege, zadržavanje kod Katedrale, preko glavnog trga, tržnice, do početka hodalačke rute.
U početku su bile predviđene dvije rute, kraća i duža, no kako za kraću nije bili zainteresiranih, krenulo se dužom trasom Kalvarija – Sokolovac – Vrhovci – Seoce-OPG Ravlić.
Sama ruta je bila vrlo lijepa sa prekrasnim pogledima na grad i cijelu Požešku dolinu, stazama kroz šumu, ali i otvorenu cestu, sa puno sunca. Budući da je dan bio posebno vruć to je otežavalo hod, pa smo često morali odmarati u hladovini. No kako je rekla jedna starija planinarka: “Bolje da grije, nego da lije!“. I tako je i bilo.
Kako smo samo maštali o hladnom pivu, i okrijepi kod OPG „Ravlić“!
Nakon nekih četiri sta hoda, stigli smo do spomenutog OPG-a i okrijepili se svakovrsnim hladnim napitcima, ali i ukusnoj hrani i domaćim kolačima. Sve je to pratio domaći bend koji je dodatno uljepšao okrjepu.
Nakon ručka uputili smo se do kapelice sv. Vida, u kojoj je mjesni Župnik, održao Svetu Misu, za sve sudionike susreta.
Po povratku do OPG-a, održan j e kraći sastanak predstavnika društava, dogovor o novom susretu, razmijenjeni su darovi, pozdravni govori, i oproštaj od dragih domaćina, te vrlo uslužnog gospodina Ravlića, koji nam je pokazao svoj vinski podrum, i domaće proizvode koje on i njegova supruga prave.
Uz pokoju liticu vina u gepeku, te par teglica džema vratili smo se u Osijek oko 21. sat.

                                                                                                             Ljiljana Mandurić

rbt
rbt
rbt

rbt

rbt

rbt

Pratite nas i lajkajte