Izvješće SPP 14-4 Jankovac – Casablanca

listopad 1, 2019 Stjepan Schönberger

Evo nas na još jednom SPP-u, ovaj put smo hodali od Jankovca do Casblance (Novo Zvečevo). Ovo je jedna od dužih, ali i najljepših dionica SPP-a, posebno u ovo vrijeme rane jeseni kada šumu boje razne jesenje boje. Na put smo krenuli sa znanog mjesta iza Spara u nedjelju 29.09. u 6:30h u zajedničkoj organizaciji s prijateljima iz Bršljan-Jankovca. Ponosni smo jer je ovaj put je naše društvo bilo u nešto većem broju (27 planinara). Početni ushit velikim interesom oba društva za pohođenjem SPP-a malo je ublažio problem oko prijevoza, jer se pojavio mali bus. No, brzom reakcijom glavnog vodiča Josipa Karakaša i ovaj problem je riješen tako da smo na put krenuli s 2 mala autobusa (jedan iz Bizovca).
Tradicionalna pauza za burek i kavu u Našicama nije preskočena, a tamo nam se pridružuje i naš planinar Davor iz Našica. Nastavljamo put prema početnoj točci Jankovcu gdje stižemo oko 9h i nakon slikanja kreće se prema Ivačkoj glavi. Zbog početnog kašnjenja i straha od ulaska u mrak, metle malo pojačavaju tempo. Putem se susrećemo i sa skupinom planinara iz HPD Cibalije te nastavljamo put prema vrhu Papuka. Nažalost najljepši pogled – ‘zen’ klupica morala je ovaj put biti preskočena, jer nije bilo vremena za skretanje s puta. Nastavljamo put preko Kneževih voda do Loma. Tamo se skupini priključuje i Stjepan koji je došao iz Novog Zvečeva.

Od Loma silazimo oko 1.5h vremena sanjajući o hladnim napitcima kojima ćemo se počastiti na cilju u legendarnoj Casablanci. Hodamo puni elana i ubrzo nam se snovi ostvaruju, lupamo zadnji današnji pečat i uživamo u hladnim napitcima, sliježući dojmove s izleta. Put do Osijeka je dugačak, ali zato ga, na žalost onih koji su željeli spavati, kratimo raznim veselim i malo manje veselim pjesmama. Vrijedi napomenuti da je ovaj put na repertoar ušla i Janis Joplin. Naravno pjevanju svesrdno pomaže i naša stalna pjevačka zvijezda Ana.

Zahvaljujem se svim planinarima koji su sudjelovali u ovom izletu, ako je bilo teško sjetite se da bol prolazi, a zadovoljstvo ostaje. Hvala i pomoćnim vodičima, budućim kolegama Jasminki i Kristijanu te glavnom vodiči Josipu koji nas je sretno doveo do cilja. Na kraju bih još zahvalio i našem vozaču Zvonimiru koji je hrabro trpio pjesmu i ispunjavao sve naše želje u putu i sretno nas doveo u Osijek.

Sljedeći put 13.10. nastavljamo SPP i krećemo od Novog Zvečeva prema Ljutoču i završavamo pred Crnim vrhom, vidimo se!

Pratite nas i lajkajte